,

THE CURLY AUDITORIUM #4

Διαβάζοντας το σενάριο της Κατερίνας Στικούδη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ – ΣΕΝΑΡΙΟ

Η Κατερίνα πουδράρεται με την αόρατη πούδρα, ντυμένη ιππότης του Κάμελοτ feat. Άης Γιώργης και δυο χορεύτριες αντιγράφουν τη θεατρική της κίνηση. Το κόνσεπτ θυμίζει το The Fame της Lady Gaga, αλλά το Περιστέρι από πίσω δεν θυμίζει καθόλου τη Νέα Υόρκη.

Τα κορίτσα μπαίνουν στο 8th Sin και στο μπαρ κάθεται μεγαλοστέλεχος της ΟΝΝΕΔ που καπνίζει πούρο, μαζί με την παρέα του. Τα αγόρια πίνουν σαγηνευτικά ουίσκι (παρότι δίπλα υπάρχει ανοιγμένη σαμπάνια) και κοιτούν την Κατερίνα και τις χορεύτριες με λαγνεία εμετικού μπουρζουά που έβγαλε την ΑΣΟΕΕ με αντιγραφή και πλέον δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά.

Η Κατερίνα χορεύει λίγο σαν τη Μπιγιονσέ με swag Ιχθυόσκαλας και προσπαθεί να προκαλέσει τα άγρια ένστικτα του αποτριχωμένου αγοριού σπάζοντας τη μέση και κουνώντας τα χέρια σε στυλ “Αγοράκι μου την παλεύεις καθόλου; Το ξέρω ότι με θες αλλά ξεκόλλα λίγο την πάρτη σου. Άντε μπράβο”.

“Κύριε Ρήγο γυαλίζω; Μου είπατε ότι θα βγει γαμάτο το στήθος αλλά βλέπω στο μόνιτορ ότι λάμπει υπερβολικά. Μη μας πουν και πούστηδες, ε. Εσένα δίπλα, έτσι και σου χυθεί το ουίσκι στο πουκάμισο, σ’ έχω γαμήσει φλώρε. ”

Το καλύτερο σημείο, τόσο του κλιπ όσο και της στιχουργικής σύλληψης. Η Κατερίνα σχεδόν ραπάρει ένα σερί ξεκαρδιστικής ομοιοκαταληξίας για να καταλήξει σε μια σινεφίλ αναφορά της πρώτης της επιτυχίας, που την ανέδειξε και την καθιέρωσε στο τραγουδιστικό πάνθετον:

Να πάρουμε όμως τ’ όνειρό σου πάλι απ’ την αρχή

Γεμάτο μαγαζί

Οι φίλοι σου μαζί

Εγώ κάπου εκεί

Τραγούδι να ηχεί

Τώωωωρα θέλω το πρώτο σου φιλί

Αν ήταν στο χέρι μου θα προσέθετα:

Ωραία που ‘ναι η Κυριακή

Θέλω να πάω Τσιπουτί

Πετάξου λαϊκή

Με κάθαρο βρακί

Να πάρεις καρπουζί

Το ευφάνταστο χορευτικό συνεχίζεται, αλλά επειδή η σκηνοθετική δεινότητα του Ρήγου στα dance videos είναι αντίστοιχη της χορευτικής δεινότητας του Πασχάλη Τερζή σε όλα τα videos, το αποτέλεσμα μοιάζει με έκτρωση του Γκάβαλου. Με λίγα λόγια η Κατερίνα και οι χορευτές της μοιάζουν σα να μυρίζουν ο ένας την κλανιά του άλλου για να θυμούνται ποιον έχουν μπροστά και ποιον πίσω.

Το τοπίο αλλάζει και τώρα η Κατερίνα κάνει τη χαριτωμένη ανάμεσα σε οχτώ ζευγάρια κωλομέρια. Ευτυχώς που κάποιος προνόησε να προμηθεύσει την παραγωγή με πετσέτες γιατί η πισίνα είναι παμβρώμικη

Η Κατερίνα μας εξηγεί παραστατικά πόσα ακριβώς δάχτυλα θα χρειαστεί να μας βάλει ο γιατρός για να μας ξεβουλώσει, μετά από αυτή την καταιγιστική συσσώρευση καλλιτεχνικής υπεραξίας. Παράλληλα φοράει το καπελάκι που φόραγαν παλιά οι υπάλληλοι των goody’s και την μπαίνει σε έναν θαμώνα του γυμναστηρίου επειδή καταναλώνει στεροειδή. Ένα μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, μια κατακραυγή απέναντι στην τυποποίηση της σάρκας.

Η καλλιτέχνις τώρα προσπαθεί να πνίξει το αντικείμενο του πόθου της με την πετσέτα, αλλά το πιθανότερο είναι το τελευταίο να ‘χει πεθάνει ήδη από της αναθυμιάσεις της. Αξίζει να προσέξουμε ότι δεν έχει βγάλει το καπελάκι της, άρα προλαβαίνουμε να παραγγείλουμε ένα πρεμιέρ παραδοσιακό και ένα γκριν, πριν τελειώσει το βίντεο.

Το βίντεο τελειώνει με την Κατερίνα να απομακρύνεται και ένα επαναλαμβανόμενο τιν-τιν να μας τρυπάει το μυαλό. Ή που κάποιος έχει βάλει ωρολογιακή βόμβα στις γκέτες της ή που ξεπάγωσε το παστίτσιο μου. Πάω να δω.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%