,

THE CURLY AUDITORIUM #6

Ένα Βράδυ με τον Σταν

ΣΤΑΝ – ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ

Η ιστορία ξεκινάει έξω από ένα club, όπου ο Σταν και οι δύο homies του ψωλάρουν, περιμένοντας να συμβεί κάτι ενδιαφέρον. Προφανώς έφαγαν πόρτα απ’ το club ή απλώς έγιναν μάρτυρες του Ιεχωβά και προσηλυτίζουν τους περαστικούς. Το παντελόνι του φίλου από δεξιά έχει ανέβει υπερβολικά ψηλά, με αποτέλεσμα να διαγράφεται άψογα η μουνιέλα του. Ο Σταν κρατάει το χέρι χωμένο στην τσέπη και νομίζει ότι ξύνει τ’ αρχίδια του διακριτικά.

 

Πάνω που τα αγόρια σκέφτονταν να τα παρατήσουν όλα και να κάνουν διαγωνισμό ρεψίματος, βγαίνει από το club μια κοπέλα και καρφώνει τον Σταν με το βλέμμα της. Ο Σταν, που δεν έχει συνηθίσει να τον καρφώνουν με τόσο αθώο τρόπο, ιντριγκάρεται και την παίρνει από πίσω.

 

Ακολουθεί η πιο γελοία χορογραφία που έχει εκτελεστεί ποτέ στον γνωστό κόσμο αλλά και στο ηλιακό μας σύστημα εν γένει. Τα τρία αγόρια κουνιούνται ασυγχρόνιστα σε ρυθμούς χιπ-χοπ για να σαγηνεύσουν την κοπέλα απ’ το club και κάπου στη Νέα Υόρκη το εφηβαίο του Chris Brown γελάει κρατώντας την κοιλιά του. Ίσως το αποτέλεσμα να ήταν κάπως καλύτερο με λίγη παραπάνω εξάσκηση. Ok, θα βοηθούσε αν υπήρχε και ταλέντο.

 

Η χορογραφία συνεχίζεται επί ματαίω και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μπερδεύει τα παιδιά στο συγκεκριμένο κομμάτι της. Είναι τόσο δύσκολο να κάνουν ότι αγκαλιάζουν τον Ιησού βρέφος ταυτόχρονα; Εκείνη τη στιγμή μάθαιναν τα βήματα; Παράλληλα ο Σταν κατεβάζει συνεχώς τη φανέλα του προς τα κάτω για να μη φανεί ότι κουβαλάει ακόμα τα κιλά των εορτών.

 

Φυσικά η κοπέλα, όπως όλα τα κορίτσια που περπατούν το βράδυ μόνα τους με τρεις άντρες να τα ακολουθούν, ανταποκρίνεται αμέσως στο κάλεσμα και αρχίζει να χορεύει κι αυτή σαν κατσίκι μολυσμένο από τη γρίπη των πουλερικών. Στο still πάντως συνδυάζει με έντεχνο τρόπο το street dance με ένα δωρεάν check up στη βουβωνική περιοχή του Σταν. Και ναι, ο έρπης ζωστήρας υπάρχει ακόμα.

 

Κοντινό πλάνο του Σταν γιατί θα ήταν πραγματικά κρίμα να μη θαυμάσουμε πόσο συμμετρικά του έβγαλε η κυρία Τασία τα φρύδια.

 

Κι εκεί που της τα ‘χωνε, της τραβάει κι ένα μπούτσοο κι έστρωσε η γκόμενα ρε! Άσε ρε μαν, πάρτονα τηλέφωνο να σ’τα πει ρε συ, πολύ γέλιο σου λέω”

 

Εμβόλιμο πλάνο με άσπρο φόντο γιατί κάπως έπρεπε να δείξει ο σκηνοθέτης πως αυτά τα υπέροχα, ξενικά φωνητικά που ακούμε είναι του ίδιου του Σταν. Πιστεύω πως κακώς δεν περιορίστηκε σ’ αυτά- κάποιος κανονικός τραγουδιστής θα μπορούσε να αναλάβει την πρώτη φωνή. Άσχετο, αλλά προσέξτε πόσο μοιάζει ο Σταν με χελωνάκι αλλά και με τη Τζέσυ Παπουτσή.

 

Ανοιχτό πλάνο με τον καλλιτέχνη να χορεύει όπως κρεμάει η μαμά του τα ασπρόρουχα της Κυριακάτικης μπουγάδας. Παρατηρούμε όλοι πως ο σκηνοθέτης μετά από πολύ κόπο κατάφερε να ρυθμίσει τα φώτα κατάλληλα ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατό περισσότερο με εκείνα των ξένων καλλιτεχνώνε. Ένα μπράβο για την πολύ καλή αντιγραφή.

 

Επιτέλους τα παιδιά σταμάτησαν να χορεύουν εκεί που κατουράει ο μεθυσμένος κόσμος το ξημέρωμα στο Μοναστηράκι και πήγαν στο σπίτι της κοπέλας (γιατί ο Σταν μένει με τους γονείς του). Ο καλλιτέχνης φασώνει τη γκόμενά του στον καναπέ από τo Μacro και ο σκηνοθέτης θολώνει το πλάνο περιμετρικά για να μην προσέξουμε ότι το budget δεν επέτρεπε τη χρήση διακοσμητή.

 

Η κοπέλα με μια απότομη λαβή ξεφεύγει και ο Σταν τρέχει  για να την προλάβει ακόμη μια φορά, προτού η πόρτα ανάμεσά τους κλείσει και τον αφήσει μόνο και αγάμητο. Εκεί που όλοι αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι το λαβστορι τελειώνει άδοξα, η κοπέλα βγάζει ένα παπούτσι απ’ τον τόπο της και το χρησιμοποιεί για να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή. Ο Σταν βλέπει το υπόδημα της Σταχτοπούτας και το παίρνει στα χέρια του. Το περιεργάζεται. Το φέρνει κοντά στη μύτη του. Ευτυχώς το παπούτσι δεν μυρίζει όπως η αναπνοή της. Η ιστορία μάλλον συνεχίζεται.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%