,

7 ιδέες που πρέπει να κλέψεις οπωσδήποτε από ένα σκανδιναβικό διαμέρισμα

Παρότι το σπίτι μου έχει χαρακτηριστεί πολλάκις από φίλους και γνωστούς ως τσίρκο (και let’s face it, είναι), έχω το θάρρος να δηλώσω ότι μου αρέσει πολύ το σκανδιναβικό interior design, αν και ομολογουμένως δεν μου φαίνεται. Ο ψυχρός αλλά εντυπωσιακός μινιμαλισμός του στην πραγματικότητα θέλει μπόλικη μαεστρία, δεν είναι εύκολη κατάκτηση και σίγουρα δεν είναι για όλους. Όμως είναι για κάποιους. Και σ’αυτούς στοχεύει αυτό εδώ το ποστ:

Μετάτρεψε ένα νεκρό χωλ ή διάδρομο σε αυτοσχέδια βιβλιοθήκη. Πρακτικό, πολύ όμορφο, και πείθει και τους φίλους σου ότι είσαι κουλτουριάρης, ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ.

 

Χρησιμοποίησε πολλούς διαφορετικούς τόνους των ίδιων χρωμάτων, για να δώσεις στον χώρο ποικιλία και βάθος, χωρίς όμως να τον κάνεις μπουρδέλο.

 

Βάλε φυτά. Όσο περισσότερα αντέχεις. Το ξέρω, κι εγώ τα φοβόμουν στην αρχή για διάφορους λόγους, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχουν αρκετά που αντέχουν στην κλεισούρα, ζωντανεύοντας τον χώρο χωρίς να τον κάνουν ζούγκλα.

 

Βάλε μπαμπού στο σπίτι (όχι, δεν είναι μόνο για την αυλή και τη βεράντα) και δώσε στο σαλόνι ένα στοιχειώδες χωροταξικό περιθώριο να αναπνεύσει. Δεν χρειάζεται να έχεις παντού κάτι.

 

Το πράσινο παλ δεν είναι νοσοκομειακό χρώμα, όπως πιθανότατα ισχυρίζεται ο πατέρας σου. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε δωμάτια όπου το ζητούμενο είναι η ηρεμία. Απορροφάται απ’ το περιβάλλον φυσικότατα, αλλά παράλληλα ξεχωρίζει διακριτικά.

 

Βάλε μάρμαρο και λινό στο σπίτι. Γενικά, πειραματίσου με υφές που δεν συνηθίζουν να είναι η πρώτη σου επιλογή – θα διαπιστώσεις ότι αποδίδουν καλύτερα απ’ όσο φαντάζεσαι (εν μέρει επειδή σου είναι εντελώς ξένες).

 

Βάψε μερικούς τοίχους μέχρι τη μέση, μη φοβάσαι μήπως νομίσει ο κόσμος ότι σου τέλειωσε η μπογιά. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς με μια τόσο απλή λεπτομέρεια ένα βαρετό δωμάτιο αποκτά κινηματογραφικό τύπο και σχεδόν μοιάζει διακοσμημένο, χωρίς διακοσμητικά.

 

*Βρήκα τις φωτογραφίες εδώ

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%