,

Μια κραυγή ενάντια στη δικτατορία της εξόδου

Από την Antonella Lopas

 

Μια ζωή παλεύω με τη ρετσινιά της απόλυτης-ιδιότροπης-ευέξαπτης.
Για τον απλούστατο λόγο πως οποτεδήποτε κάποιος ή η συμπεριφορά αυτού με ενοχλεί, το δηλώνω από το πρώτο λεπτό. Οπότε πάντα καταλήγουμε να είμαι αυτή που ψιλοφοβάσαι την αντίδρασή της στην παρέα. Αυτή που τρέμεις μην ανοίξει ο οχετός και δεν σταματάει. Προτιμώ όμως να είμαι το μαύρο πρόβατο και η τελευταία επιλογή για έξοδο, από το να είμαι η πρώτη, η καλόβολη, η “δεν τρέχει κάστανο”, η “τα κανω όλα και συμφέρω’’. Γιατί όλα αυτά; Γιατί τόσο επιλεκτική;

Γιατί δεν δέχομαι να πάω σε ένα κωλομάγαζο απλά και μόνο επειδή παίζει ο παπάρας που προσπαθείς να ρίξεις, και να πίνω ποτά από το μάκρο με γρεναδίνη που μου ονομάζουν κράνμπερι βόρειας θάλασσας.

Γιατί δεν γουστάρω να χαμογελάω και να κάνω αναγκαστικό small talk με άτομα που ούτε θα έφτυνα στην “πρωινή” καθημερινότητά μου.

Γιατί με εξοργίζει η έλλειψη αισθητικής στα άτομα και στους χώρους που θεωρούνται in, yo και λοιπά.

Γιατί δεν έχω καμία διάθεση να σε πείσω ότι ο μπάρμαν όντως σε γουστάρει. Όχι δεν σε γουστάρει. Είδε ότι φοράς louis και ο τσεκαδόρος του έχει πει να τσεκάρει αξεσουάρ και κοσμήματα για να κόβει τον πελάτη που θα αφήσει περισσότερα.

Γιατι δεν εχω καμία διάθεση να απαντήσω στις αδιάκριτες ερωτήσεις σου. Νοτ γιορ φάκιν μπίζνες πόσα βγάζω το μήνα, τι δουλειά κάνει η μάνα μου και ο πατέρας μου, και αν και από πού ξέρω τον τάδε ή τον δείνα.

Γιατί δεν θέλω να σου δώσω το κινητό μου, το φέησμπουκ ή ακόμα και το myspace, κι ας το εχω κλείσει εδώ και 10 χρονια.

Γιατί ο Παντελίδης δεν μ’ αρέσει ούτε μετά από 5 μπουκάλια βότκα.

Γιατί δεν θέλω να μου κάνεις τράκα τσιγάρα-αναπτήρα-τσίχλα κλπ.

Γιατί δεν θέλω να με κάνεις ταγκ στο ποστ που κάνεις για να το δει ο γκόμενος που σε παράτησε 4 χρόνια πριν για την τότε κολλητή σου.

Γιατί για μένα αυτό που θεωρείς εσύ διασκέδαση, μικρέ χιμπατζή, είναι ξεφτίλα και τζάμπα ταλαιπωρία.

Γιατί απλά το “έλααα μωρέ ντάξει, να βγούμε να πιούμε να περάσουμε γκαλάα’’ ειναι πιο fake και από τον πρώτο γάμο της Κιμ Καρντάσιαν.

  • Matina Samioti

    Τελικά υπάρχουν και άλλοι “απόλυτοι, ιδιότροποι” σαν εμένα και δεν θέλουν να πηγαίνουν σε κάθε κωλομάγαζο της κακιάς ώρας. Ας κάνουμε ένα κλαμπ να μην νιώθουμε μονοι εμείς οι “ξενέρωτοι” και “αντικοινωνικοί”.

  • UsagiTsukino

    Είσαι η αδελφή ψυχή μου! Θες να μου δώσεις το τηλέφωνό σου να βγούμε κανα Σάββατο βράδυ να γνωριστούμε και να ακούσουμε Παντέλαρο; Κερνάω Κράνμπερι βόρειας θάλασσας!

  • John(Fys)Tikis

    Το φθηνό , το εύκολο και το ευκαιριακό είναι εχθρός κάθε ανθρώπου που επιδιώκει έναν ποιοτικό τρόπο ζωής. Ο χρόνος που έχουμε για μας ειναι τόσο λίγος που καθίσταται φοβερά πολύτιμος για να τον πετάς σε ευκαιριακές εξόδους, με εύκολους ανθρώπους και φθηνή επικοινωνία. Αυτό νομίζω ισχύει για κάθε άνθρωπο με αυτοσεβασμό που έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ως εδώ καλά. Από εδώ κι έπειτα κρύβονται 2 μεγάλες παγίδες. Παγίδα 1 : Κριτική (ασυνείδητα ή ενσυνείδητα) σε πνευματικό επίπεδο όσων κάνουν τις επιλογές που εσύ απορρίπτεις και Παγίδα 2: Αίσθημα “διαφορετικότητας” (ή και σε ακραία περίπτωση ανωτερότητας) το οποίο οδηγεί σε εσωστρέφεια και απομονωτισμό. Η μιζέρια χτυπάει την πόρτα σου. Αυτό που λέω εγώ : Δώσε ευκαιρία σε κάθε άνρθωπο και κάθε δράση – μέσα από το πρίσμα της προσωπικής σου αισθητικής φυσικά – και απόρριψε όποιον και ό,τι μετά την δοκιμή. Τα τσουβάλια και οι κατηγοριοποιήσεις είναι το ίδιο εύκολα με τον Παντελίδη. Μάλιστα αυτά είναι και επικίνδυνα.