,

Είναι η WIND η χειρότερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας όλων των εποχών;

Ρητορικό ερώτημα

Μια δυσάρεστη προσωπική εμπειρία ενός ατόμου που υπήρξε συνδρομητής της WIND

Η σχέση μου με τη WIND ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, στο πλαίσιο ενός εταιρικού συμβολαίου που δέχτηκα να συνάψω, μην έχοντας κάποια προγενέστερη εμπειρία ως συνδρομητής της. Κάτι σαν το ρίσκο που παίρνεις όταν παραγγέλνεις σουβλάκι από ένα καινούργιο μαγαζί, αποδεχόμενος (ή, μερικές φορές, χωρίς καν να υποψιαστείς) το ενδεχόμενο να είναι σκατά. Μόνο που το σουβλάκι το χωνεύεις σε ένα δίωρο, δεν το φορτώνεσαι αναγκαστικά για έναν χρόνο. Τέλος πάντων.

Πολύ γρήγορα έφυγα από την επιχείρηση που μου φόρτωσε το συμβόλαιο με τη WIND, αλλά το συμβόλαιο δεν τερματίστηκε αυτόματα. Έτρεχε κανονικά και θα συνέχιζε, εκτός αν αποφάσιζα να το παύσω εγώ, πληρώνοντας την αντίστοιχη ρήτρα. Γιατί, φυσικά, η WIND έδωσε στην επιχείρηση δώρο κινητό με την κατάρτιση του συμβολαίου, και οι δύο εταιρείες έκριναν λογικό να επωμιστεί το βάρος της εκπλήρωσης του συμβολαίου όχι αυτός που έλαβε το δώρο (η επιχείρηση), αλλά αυτός που φεύγει από την επιχείρηση και έκανε χρήση της σύνδεσης όσο ήταν σ’ αυτήν. Γαμάτο;

Επέλεξα, λοιπόν, να παραμείνω στη WIND με πλήρη άγνοια κινδύνου, αλλά για να το κάνω αυτό έπρεπε πρώτα να μεταβιβάσω το ήδη υπάρχον συμβόλαιο στο όνομά μου (ο αριθμός που κάποτε ήταν δικός μου, πέρασε στο όνομα της εταιρείας και τώρα έπρεπε να ξαναπεράσει στο δικό μου), και στη συνέχεια να επιλέξω υποχρεωτικά ένα νέο πρόγραμμα. Μπουρδελοκατάσταση, αλλά έπρεπε να τη βιώσω.

Το πρώτο σκέλος της αποστολής μου δεν ήταν όσο εύκολο νόμιζα. Το πρώτο υποκατάστημα WIND δεν δεχόταν τα στοιχεία μου. Το δεύτερο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το ηλεκτρονικό του σύστημα και δεν μπορούσε να κάνει δουλίτσα. Στο τρίτο, ο υπεύθυνος υπάλληλος πήρε στο χέρι του την εξουσιοδότηση που προσκόμισα (από τον παλιό μου εργοδότη) και την πέταξε απαξιωτικά στην άκρη (σε στυλ Βέρα Λάμπρου σκίζει εξώδικο Στέλλας Μπεζαντάκου), λέγοντάς μου “Αυτό εδώ είναι ένα κομματάκι χαρτί κι εμένα δεν μου λέει τίποτα”. Το τέταρτο υποκατάστημα, παραδόξως, δέχτηκε το αίτημά μου και πραγματοποίησε τη μεταφορά. Προφανώς κάθε υποκατάστημα της WIND έχει διοικητική ανεξαρτησία – η ικανοποίηση ή μη των αιτημάτων σου εξαρτάται από την κρίση και τις διαθέσεις των εκάστοτε υπαλλήλων, όχι από κάποια υπέρτερη πολιτική.

Η επιλογή νέου προγράμματος ήταν εξίσου δύσκολη υπόθεση. Όχι επειδή εγώ ήμουν αναποφάσιστος ή είχα εξεζητημένες προτιμήσεις, αλλά επειδή ο υπάλληλος δεν γνώριζε τα διαθέσιμα προγράμματα και τις επιμέρους λεπτομέρειές τους. Για κάνα μισάωρο πάλευε με έναν αρχαίο κατάλογο δήθεν να με κατατοπίσει, αλλά στην πραγματικότητα να καταλάβει ο ίδιος πάγια, προσφορές και χρεώσεις, για τα οποία ξεκάθαρα δεν είχε ιδέα, παρότι προσπαθούσε μάταια να με πείσει ότι έχει. Ήταν ο κλασικός βαριοκώλης Ελληναράκος που ξέρει τη δουλειά του στο περίπου, δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τη μάθει, αλλά είναι παραπάνω από πρόθυμος να υποδυθεί την αυθεντία και να αποπειραθεί να σε κομπλάρει. Στο τέλος, αγανακτισμένος, επέλεξα ένα πρόγραμμα απλώς επειδή φαινόταν να βρίσκεται στα όρια του budget μου, αφού τον έβαλα να με διαβεβαιώσει εκατό φορές ότι το πάγιό μου θα είναι σταθερά αυτό που συμφωνήσαμε, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και των χρεώσεων, χωρίς έξτρα επιβαρύνσεις. Πόσο λάθος έκανα.

Ο λογαριασμός μου, φυσικά, δεν ήρθε ποτέ στο ύψος που είχε συμφωνηθεί. Κάθε μήνα πλήρωνα και διαφορετικό (πάντα αυξημένο απ’ το συμφωνηθέν) ποσό, καθότι, αφενός, ο υπάλληλος μου είχε πει ψέματα για τον Φ.Π.Α (δεν τον είχε προσθέσει στο τελικό ποσό), και αφετέρου, συνυπολογίζονταν ορισμένες μυστηριώδεις χρεώσεις για τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να μου εξηγήσει από πού προήλθαν. Όσες φορές ρώτησα τους υπαλλήλους στα υποκαταστήματα που πήγαινα να πληρώσω, κανείς δεν γνώριζε (γιατί να γνωρίζουν, άλλωστε, μήπως είναι η δουλειά τους;), και είτε με παρέπεμπαν στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών είτε μου πρότειναν να κάνω αίτηση για να μου έρθει αναλυτικός λογαριασμός μέσα στον επόμενο μήνα. Κρατήστε υπ’ όψιν ότι οι λογαριασμοί συνήθως έρχονταν με καθυστέρηση ή δεν έρχονταν καθόλου.

Η κάλυψη του δικτύου ήταν ένα ακόμη μεγάλο αστείο στο ειδύλλιό μου με τη WIND, και γενικά νομίζω πως συνιστά και το πιο γνωστό ψεγάδι της. Σε γενικές γραμμές, ήταν σα να ζω μονίμως σε ασανσέρ. Που έχει κολλήσει στο τρίτο υπόγειο. Ενός κτιρίου με επένδυση μολύβδου. Σε ένα απομονωμένο νησί. Ενώ έξω μαίνεται διαρκής ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα. Για να διεκπεραιώσω μια κλήση χωρίς διακοπές έπρεπε να αλλάξω κάμποσα δωμάτια, για να πιάσω 3G έπρεπε να σκαρφαλώσω σε κάποιο παράθυρο, ενώ τη μία και μοναδική φορά που εξέφρασα το πρόβλημά μου σε κάποια αρμόδια, έλαβα τη συγκλονιστική απάντηση: “Καλέ, και γιατί δεν δοκιμάζετε 4G; Η δοκιμή είναι χωρίς χρέωση”. Μα πώς μπόρεσα να φερθώ τόσο χαζά; Η εταιρεία που απέτυχε να με εξυπηρετήσει αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα, μου πρότεινε να δοκιμάσω κάτι νέο, κι εγώ καθόμουν και το σκεφτόμουν;

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένος να αλλάξω εταιρεία αμέσως μετά από ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό, δοκίμασα μια ακόμη πτυχή του τεχνολογικού μεγαλείου της WIND, διαπιστώνοντας ότι στο εξωτερικό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΥΨΗ. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, δεν ξέρω αν είθισται και με τις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το αναφέρω απλώς επειδή σα να μου φάνηκε ότι χωρίς καθόλου σήμα, η WIND είναι λιγουλάκι πιο συμπαθητική.

Γυρίζοντας πίσω, απευθύνθηκα σε άλλη εταιρεία και έκανα επιτέλους αίτηση φορητότητας. Είχε έρθει η ώρα να ατενίσω τον κόσμο με την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου που μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά σαν όλους τους άλλους, χωρίς να ελπίζει στη συμπληρωματική βοήθεια της τηλεπάθειας. Και τότε ήταν που η WIND αποφάσισε να εκδηλώσει το κορπορατικό της κάλλος σε όλο του το μεγαλείο. Η ικανοποίηση του αιτήματός μου ανεστάλη για 10 μέρες, κατά τις οποίες δεχόμουν καθημερινά τηλεφωνήματα από εταιρείες συνεργαζόμενες με τη WIND “για να συζητήσουμε τα παράπονά μου”.

Μάταια επέμενα πως δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι, έχω κάνει ήδη αίτηση φορητότητας σε άλλη εταιρεία, η σχέση μας τελείωσε, ΠΑΡ’ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. Όχι φυσικά. Η WIND είναι η σύζυγος που αρνείται να σου δώσει διαζύγιο, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι την αγαπάς ακόμα – απλώς δεν το παραδέχεσαι.
-Κοιτάξτε, μπορούμε να σας κάνουμε την εξής προσφορά…
-Δεν ενδιαφέρομαι, ευχαριστώ
-Κοιτάξτε να δείτε, μπορείτε να μας πείτε πόσα θα πληρώνετε στο νέο σας συμβόλαιο για να σας προτείνουμε κάτι καλύτερο
-Δεν το διαπραγματεύομαι, έχω πάρει την απόφασή μου, δεν θέλω να παραμείνω συνδρομητής της εταιρείας σας.
-Μα ποιο είναι το πρόβλημα;
-ΤΑ ΠΑΝΤΑ, σας παρακαλώ μην με ξαναπάρετε.

Μάταια. Ο ίδιος διάλογος συνέβαινε καθημερινά με διάφορες παραλλαγές, ενώ το αίτημά μου να αλλάξω εταιρεία κρατώντας τον αριθμό μου συνέχιζε να βρίσκεται στον πάγο, μέχρι η WIND να δώσει την έγκρισή της. Αλλά δεν έδειχνε πρόθυμη να το κάνει σύντομα. Κάθε μέρα, σε ολοένα πιο υστερικό τόνο, παρακαλούσα να μην με ξαναπάρουν τηλέφωνο, από οποιοδήποτε κέντρο, με οποιαδήποτε αιτιολογία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΥ. Κάθε μέρα με έπαιρνε τηλέφωνο και μια καινούργια κοπέλα, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε ιδέα πως ενημερώθηκα ήδη.

Οι μέρες πέρασαν, εγώ σταμάτησα να σηκώνω τηλέφωνα, και η φορητότητα πραγματοποιήθηκε. Αλλά η WIND δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα ακόμα. Λίγο καιρό μετά τη μεταφορά του αριθμού από τη μία εταιρεία στην άλλη, μου ήρθε γράμμα από τη WIND με τις οφειλές μου, στις οποίες είχε ληφθεί υπόψη ένα διάστημα κατά το οποίο είχα πάψει να είμαι συνδρομητής της. Εντάξει, εντελώς φυσιολογικό πιστεύω. Θα μπορούσε να μου είχε ζητήσει διατροφή για τα παιδιά μας ή αποζημίωση για ηθική βλάβη, αλλά δεν το ’κανε. Μεγαλείο ψυχής, όχι πίπες.

Αγνόησα το γράμμα με τις ανακριβείς χρεώσεις, για να δεχτώ κατόπιν επιτακτικό τηλεφώνημα (κλασικά, από μία συνεργαζόμενη με τη WIND εταιρεία στην οποία εγώ ουδέποτε είχα εκχωρήσει τα στοιχεία μου), που με καλούσε να ρυθμίσω τις οφειλές μου άμεσα. Αφού δήλωσα ότι δεν προτίθεμαι να πληρώσω για υπηρεσίες που δεν μου παρασχέθηκαν, ακολούθησε γράμμα στο οποίο η οφειλή μου αναγραφόταν μειωμένη (γιατί άραγε;), παριλαμβάνοντας όμως αρκετές απειλές περί δικαστικής διεκδίκησης του ποσού κ.τ.λ. Την επόμενη μέρα, κι ενώ ήμουν έτοιμος να πάω να ξεχρεώσω για να τελειώνει επιτέλους αυτή η παρανοϊκή σχέση σαδιστικής εξουσίασης, έλαβα ακόμη ένα τηλεφώνημα από μία κυρία που με ενημέρωσε ότι η οφειλή μου (η νέα, η μειωμένη αν θυμάστε) επιδέχεται επιπλέον έκπτωση 30%

-Για ποιον λόγο;
-Γιατί αυτή την εντολή έδωσε η WIND στο πλαίσιο των διακανονισμών που γίνονται στις οφειλές.
-Μα εγώ δεν αιτήθηκα κανέναν διακανονισμό.
-Ε αν δεν το θέλετε, τώρα τι να σας πω, για σας γίνεται, όχι για μένα (Κλασική ευγένεια υψηλού επιπέδου).
-Πολύ ωραία, και τι πρέπει να κάνω;
-Θα πάτε στο υποκατάστημα της περιοχής σας, θα ζητήσετε να πληρώσετε με έκπτωση 30% και μετά θα πάρετε εμένα τηλέφωνο -κρατήσατε τον αριθμό;- για να ενημερώσω τη WIND ώστε να επικυρώσει την έκπτωση. Διαφορετικά θα φανεί σα να πληρώσατε μόνο ένα μέρος από το συνολικό ποσό.
-Είναι αναγκαίο αυτό το τρίγωνο των Βερμούδων; Με ενημερώνετε ότι δικαιούμαι έκπτωση από τη WIND, αλλά για να την κατοχυρώσω, θα πρέπει να σας καλέσω για να της το θυμίσετε; Δεν είναι αυτονόητο;
-Όχι, έτσι γίνεται πάντα.

Τελικά, πήγα στο υποκατάστημα της περιοχής μου, είπα τα καθέκαστα στον υπάλληλο, εννοείται πως δεν είχε ιδέα για ποιο πράγμα του μιλούσα, δεν βρήκε κανένα σχετικό στοιχείο στο ηλεκτρονικό του σύστημα, πήρε τηλέφωνο τους προϊστάμενούς του, μου έδωσε το τηλέφωνο για να μιλήσω κι εγώ, ανέφερα το όνομα της συνεργαζόμενης εταιρείας καθώς και της υπαλλήλου που με πήρε, και, φυσικά, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ. Πλήρωσα όλο το ποσό, αφού πρώτα περίμενα μισή ώρα -ανάμεσα σε άλλους αγανακτισμένους πελάτες- μήπως και διευθετηθεί το θέμα της έκπτωσης.

Προφανώς είχα μιλήσει με το φάντασμα κάποιας εργαζόμενης που πέθανε πριν πολλά πολλά χρόνια, και επιστρέφει ανά διαστήματα για να προκαλέσει σύγχυση σε ένα κατά τ’ άλλα αποτελεσματικότατο σύστημα εξυπηρέτησης. Μπορεί, πάλι, το τηλεφώνημα να μην έγινε ποτέ, και να το φαντάστηκα στο πλαίσιο των γενικότερων διαταραχών που μου ’χει προκαλέσει η ενασχόληση με τη WIND. Μπορεί, εν τέλει, να μην υπήρξα ούτε εγώ ποτέ, κι αυτό το κείμενο να είναι μια ποιητική μετουσίωση των παρασίτων που δημιουργούν οι περισσότερες κλήσεις στο δίκτυό της. Δεν θα μάθουμε ποτέ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε συνδρομητές της – κάποια μυστήρια ας μείνουν αναπάντητα.

 

 

Άρης Αλεξανδρής

 • Constantinos

  Αν επέλεξες να πας στην Vodafone, θα αναπολείς όλα αυτά με νοσταλγία.

  • Antonis Monaxos

   Πονηρός?Έχει η Vodafone σχέση με τα παραπάνω ή να χαμε να λέγαμε?

   • John Dinos

    τα ίδια και χειρότερα, θα έλεγα

   • Foufoutos

    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, πάντως…από τη στιγμή που άλλαξα σε Vodafone, έμεινα εκεί μέχρι να φύγω από Ελλάδα (πάνω από 5 χρόνια, σίγουρα).

    Κανένα παράπονο.
    Βέβαια ήμουν…”καλός” πελάτης, με ακριβό σχετικά συμβόλαιο, απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα, 3G internet κλπ.

    Ακόμη και όταν έφυγα εξωτερικό και ζήτησα να κρατήσω το νούμερο, just in case, μου έκαναν ένα πρόγραμμα που -κυριολεκτικά, δε θα το βρείτε- δεν υπάρχει: δεν έχω κανένα πάγιο- αν το χρησιμοποιήσω κάποιο μήνα, οκ, θα πληρώσω ανάλογα, αν όχι, λογαριασμός 0 ευρώ.

    Ε, τι παράπονο να έχω;;; 😉

   • Constantinos

    Μάλλον εσύ έχεις μια κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Voda θα έλεγα..

  • juice .

   Τα ίδια χάλια και η Vodafone. Αίσχος λέμε!!! Θα ενοποιήσουν λένε το δίκτυο τους και μαζί και τα χάλια τους!!!!! Χαχαχαχα

 • Elina Tsalouchidou

  θελεις να σου πως το καλυτερο.. ο πατερας μου ειχε συμβολαιο με τη wind και πεθανε ο ανθρωπος πριν απο 2 μηνες. πηγε η μανα μου με ληξειαρχικη πραξη θανατου, της ειπαν ολα οκ, το ακυρωνουμε κ ακομα ερχονται λογαριασμοι. ανθρωποι δεν παιζονται

 • Parapetos

  Ναι όντως η κάλυψη της Wind είναι “abysmal” όπως λέει και ο Joey στα Φιλαράκια.

 • Lampros Kotrotsos

  Το να εχεις συνδεση στη wind ειναι σαν να εχεις πέσει σε βάλτο και να σου επιτίθενται βδελλες, ο δράκουλας στη σκεψη να κανει συνδεση στη wind θα παλουκωνοταν μόνος του για να μη του πιουν το αιμα!!

 • Lampros Kotrotsos

  Το να εχεις συνδεση στη wind ειναι σαν να εχεις πέσει σε βάλτο και να σου επιτίθενται βδελλες, ο δράκουλας στη σκεψη να κανει συνδεση στη wind θα παλουκωνοταν μόνος του για να μη του πιουν το αιμα!!

 • Δημήτρης

  Παρόμοια περιπέτεια έζησε και η μάνα μου με την εταιρεία αυτή…

 • John Dinos

  φιλε μου, μου φαίνεται ότι όλοι τα ίδια σκ…είναι. Δεν έχω το κουράγιο να εξιστορήσω τη δική μου περιπέτεια με την αξιαγάπητη voda. Αρκεί να πω ότι 3G δεν είχα ούτε στο κέντρο της Αθήνας (μιλάω για Σκουφά και Ασκληπιού!, αν είναι δυνατόν), κλήσεις που κοβόντουσαν για πλάκα, και το κερασάκι, πείστηκα να κάνω το καρτοκινητό, καρτοσυμβόλαιο (ο βλάκας!) και ενώ με διαβεβαιώσαν ότι δεν υπάρχει χρέωση αν το διακόψω οποτεδήποτε, αφού βαρέθηκα να μην μπορώ να επικοινωνήσω, το έκοψα. Μου ζητήσαν φυσικά τέλη αποσύνδεσης, τα οποία επίσης φυσικά δεν πλήρωσα και ένα χρόνο μετά μου έστειλαν εξώδικο για 30 ευρώ…Αυτά….

 • ABD

  Είμαι στη wind από το 2000(κάρτα από το 2000 ως το 2009, συμβόλαιο από το 2009 ως το 2012 και καρτοσύνδεση από το 2012 ως σήμερα). Δεν έχω φοβερά παράπονα. Το μυστικό αν θέλεις να βελτιώσεις τους όρους συνεργασίας είναι η μπλόφα… Καταθέτεις αίτηση φορητότητας και εκεί που πλήρωνες κανα 40αρι το μήνα με πρόγραμμα της πλάκας, ξαφνικά σου προσφέρουν τα διπλάσια λεπτά ομιλίας στο ένα τρίτο του ποσού που πλήρωνες… Δεν έχω εμπειρία από τις 2 άλλες εταιρίες αλλά από πληροφορίες φίλων ψυλιάζομαι ότι πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν και εκεί… Ενημέρωση χρειάζεται γιατί οι περισσότεροι υπογράφουν ένα συμβόλαιο και το ξεχνάνε για καμια πενταετία πληρώνοντας τεράστια ποσά χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς οι τιμές έχουν πέσει πολύ…Σε σχέση με το σήμα, οφείλω να ομολογήσω ότι σπάνια είχα πρόβλημα, και μένω και στη παραμεθόριο για κάποια χρονικά διαστήματα…

  • Foufoutos

   Ισχύει. Σωστός.

 • trololo

  Θα μπορουσες να δειξεις οτι δεν τα ανεχεσαι αυτα σαν καταναλωτης οχι γραφοντας τα στο Ιντερνετ αλλα διεκδικωντας τα δικαιωματα σου απο τη νομικη οδο αντι να τους πληρωσεις κιολας

 • Calliope Coo

  Αχ εγω εχω μια εξισου μακροσκελη και πονεμενη ιστορια αλλα με σταθερο και ιντερνετ…της wind παντα…

 • Aggelos Sfakianakis

  Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν εταιρίες στην ημεδαπή για τις οποίες να αισθάνεται έστω και ένας Έλληνας πολίτης απόλυτη ικανοποίηση, θα ήθελα να παραθέσω και μια άλλη όψη της εμπειρίας. Αυτή που σχετίζεται με τους χρήστες Wind, οι οποίοι επιλέγουν να πληρώνουν τα λιγότερα δυνατά χρήματα (ακόμη μεγαλύτερη η απόσταση στην καρτοκινητή), αυτοί που δεν παραμυθιάζονται από δήθεν 4G δίκτυα (συγκρίσεις περί ταχύτερου είναι απλά αστείες και εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνες περί μεγαλύτερου), σε αυτούς που επιλέγουν τον “outsider” συνειδητά λόγω χαμηλού φόρτου δικτύου με σχεδόν μηδενικά drop calls. Προφανώς και ισχύει ότι οι υπάλληλοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους ανειδίκευτοι, ακόμη περισσότερο ότι μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και να απωθήσουν πιθανούς πελάτες, όμως αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια, είναι ότι στην Ελλάδα δεν αγοράζεις ούτε καρφίτσα αν δεν έχει προηγηθεί η “δική σου”, προσωπική έρευνα αγοράς. Όσον αφορά στο εταιρικό σου πακέτο, μάλλον δεν σχέση έχει με τη Wind – τα ρέστα θα έπρεπε να τα ζητήσεις από τον εργοδότη σου τον οποίο παρεμπιπτόντως δεν εκθέτεις. Άραγε εκεί δε χρειαζόμαστε τα φώτα σου;

 • Antonis_giann

  Πριν δύο χρόνια είχα κάνει και εγώ το λάθος με εταιρική σύνδεση μέσω Vodafone, ίδια φάση με συσκευές κλπ που εγώ ποτέ δεν πήρα. Το χειρότερο δε ήταν το σήμα, η Vodafone μου είχε δώσει το full σήμα και καλά το οποίο δούλευε όποτε ήθελε… (τις περισσότερες φορές δεν ήθελε:) Στην φορητότητα δεν μου έβγαλαν την ψυχή, ακόμα ίσως τους χρωστάω κανα 30άρι.

 • leon06010

  Πάντα να ζητάτε ονόματα και να απειλείτε ότι βάζετε μπροστά το κασετοφωνάκι για να καταγραφεί η συνομιλία σας “για την ασφάλειά σας”. Χέζονται. Εγώ πλέον το κάνω και τους καταγράφω στα αλήθεια. Το έχω χρησιμποιήσει εναντίον τους μέσα στο κατάστημα και δεν ήξεραν από που να φύγουν. Γιατί άλλα μου έλεγαν στο τηλέφωνο και άλλα στο μαγαζί. Όχι θα τους άφηνα. Στη βόδιαφον αυτά.

 • Lydia Karelioti

  Στο μυαλό μακράν η χειρότερη εταιρία τηλεπικοινωνίας έχει μείνει η Vivodi. 10 φορές ήρθαν για να καταφέρουν να μου συνδέσουν το ίντερνετ και δεν μένω πουθενά απομακρυσμένα αλλά στο καρακέντρο της Αθήνας. Δλδ 3μηνο χωρίς ιντερνετ. Και μετά ότι να ναι λογαριασμοί και συνέχεια αποσυνδέσεις. Μερικά χρόνια πριν πήγα Wind και δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο παραπόνο.

 • Oh Dae-su

  ote sucks!

  • mk86

   στην εξυπηρέτηση πελατών θα συμφωνήσω. στο δίκτυο και στις υπηρεσίες όμως δεν πιάνεται…

 • Cheetara

  Η vodafone είναι οκ σε κάποιες καλές προσφορές (φοιτητικό π.χ.). Η hol όμως μου έφαγε ένα μήνα απ’τη ζωή μου να πληρώσω λογαριασμό σταθερού ενώ δεν είχα βάλει ποτέ συσκευή. Το είχα μόνο για ίντερνετ… Τελικά δεν τα πλήρωσα αλλά επειδή έτυχε να έχω κάνει αίτηση μεταφοράς σε άλλη διεύθυνση το ίδιο διάστημα που μου ζητούσαν να πληρώσω. Και εντάξει λάθη γίνονται αλλά το πόσο με αμφισβητούσαν όταν τους έλεγα ότι δεν έχω καν συσκευή τηλεφώνου με ξεπερνούσε…

 • Tonia Karaoglou

  εκπλήσσομαι με αυτά που διαβάζω… νόμιζα πως εν Ελλάδι μονο το Δημόσιο λειτουργεί στραβά

  • Azor Ahai

   Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι τρομερά ευφυής.

 • ανεργος

  εδω δεν πιανει στν σαλαμινα και συγκεκριμενα περιοχες κακη βικλα γυαλα μεχρι περιστερια ειχα αναγκη να επικοινωνισω με την μητερα μου που την τσιμπισε σφυγγα και το μπουρδελο wind ελεγε δεν ειναι εφικτη η συνδεση αυτη η εταιρεια επρεπε να ειναι στην απομονοση χρονια ασε σε αλλο κρατος θα ειχαι κλεισει 2015 εχουμε!!!!!!!!

  • Neder

   πού ήταν η μάνα σου και την τσίμπησε σφίγγα? στην Αίγυπτο?

 • Δημήτρης

  Το σήμα της Vodafone είναι επίσης πικρό ανέκδοτο. Γενικά για τις χρεώσεις και τα παράπονα καταγγελία στην ΕΕΤΤ

 • στελιοσ

  κοροιδευει τον κοσμο….ειναι απαραδεκτοι παρουσιαζουν οτι τους συμφερει και λεν οτι δεν υπαρχει κατι αλλο και φυσικα αναφερομαι στις κλησεισ που ηχογραφουν και μιλαν με θρασσος και απρεπεια κοροιδευοντας τους πελατες (θυματα)

 • Χρήστος

  Παιδια μακριά από wind αν κάνεις συμβόλαιο θα τρέχεις να πληρώνεις και δεν θα σταματάς ποτέ. Οπως εγώ με ζητάν να πληρώσω 220 ευρώ επειδή θέλω να διακόψω το συμβόλαιο και έχουν μείνει 5 μήνες ακόμα. Στο ερώτημα γιατί τόσα πολλά μου απαντάνε ότι πήρα συσκευή ενώ τους απαντάω δεν πήρα συσκευή. Και στο τέλος μου λενε τόσο είναι και αμα θες!!!!

 • Ragnar Lothbrok

  H forthnet της κινητής τηλεφωνίας

 • Nick Scott

  Πιασοκώλης ΟΤΕ is the answer.

 • Σταύρος

  Πηγα να κανω διακοπη συμβολαιου, ή μαλλον απλα να μην ανανεωσω αυτο που εληγε. Εκανα γραπτη αιτηση οπως μου ειπαν. Μου εδωσαν και καρτουλα Q η οποια θα ειχε το νουμερο που ειχα στο συμβολαιο. Μετα με πηραν τηλ για προσφορες που δεν δεχτηκα αφου ειπα στην ”κυρια” στο τηλ οτι φευγω εξωτερικο, δεν θα παρω. Αφου αρχισε να φωναζει (!!!!) το εκλεισε. Σημερα εμαθα οτι ενω ειμαι εξωτερικο 1 και μηνα ( η αιτηση εγινε πριν 2 μηνες) ακομα χρεωνομαι και ειπαν στη μανα μου να κανει αιτηση διακοπης!! μιλαω με την Χριστινα (επιθετο δεν ελεγε) στο καταστημα και μου λεει θελει να με προτατεψει και η εταιρεια δεν εχει αιτημα διακοπης απο μενα κτλ. Μετα απο επιμονη δικη μου λεει επιθετο και λεει κανε οπως νομιζεις (οπως λεει ο φιλος εχουμε να κανουμε με διαζυγιο) αλλα θα συνεχισεις να χρεωνεσαι!!!