,

Trash Review: Ναι, το Star Academy είναι ό,τι χειρότερο έβγαλε η ελληνική τηλεόραση φέτος

Κιτσαριό, αμηχανία, περουκίνια και νεκρικό γκλαμ από τα 90s

Το Star Academy είναι ό,τι χειρότερο έβγαλε φέτος η ελληνική τηλεόραση

Χθες ήταν η πρεμιέρα του Star Academy στο Έψιλον. Για όσους δεν το ξέρουν, πρόκειται για bigbrotherοειδές talent show που ήταν relevant πριν 15 χρόνια.

Έκτοτε βγήκαν το XFactor, το Voice, προόδευσε και λίγο ο ανθρώπινος πολιτισμός, κι έτσι το concept εγκαταλείφθηκε.

Ο ρους της ιστορίας, όμως, δεν αγγίζει το Έψιλον

Όχι, το κανάλι των τηλεοπτικών ζόμπι δεν θέλησε να αφήσει το κουρασμένο φορμάτ να αναπαυθεί. Και το αποτέλεσμα της νεκρανάστασης ήταν όσο γκρανγκινιολικό φοβόμασταν.

Εδώ, μερικά σημεία-κλειδιά του χθεσινού τηλεοπτικού κακουργήματος:

– Ο παρουσιαστής

Η πρεμιέρα του Star Academy βασίστηκε στο hype του κρυφού του άσου. Ποιος θα το παρουσίαζε; Κανείς δεν μας αποκάλυπτε! Μήπως ο Jimmy Fallon; Μήπως ο Jimmy Kimmel; Βρε μήπως ο James Corden; Όχι! Ε τότε ποιος;

Έκπληξη!

Μα φυσικά, ο πρώην ντα μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου! Δεν είναι φανταστική, αλλά και σούπερ κλασάτη επιλογή;

το στιγμιότυπο της μεγάλης αποκάλυψης:

– Το χιούμορ του Νίκου Καρβέλα

Ο Νίκος Καρβέλας είναι η γνωστή ιδιοφυία που έχει την ατυχία να είναι και ο μόνος στον κόσμο που πιστεύει στην ιδιοφυία αυτή. Η συμπεριφορά του είναι απότοκο της ατυχούς αυτής κατάστασης. Βαριέται, λέει αρλούμπες, αρνείται να εκπληρώσει τον ρόλο του. Γενικά, φέρεται σαν τον κομπλεξικό καθηγητή που είχαμε κάποτε όλοι, ο οποίος πίστευε ότι είναι ο Ιησούς. Και γι’ αυτό έφερνε σε δύσκολη θέση τον κόσμο.

Εδώ, μια ένδειξη σπάνιου φλέγματος, που θα σας κάνει να ιδρώσετε από ντροπή. Way to go, θέλει τρομερό ταλέντο να παίξεις τον έξυπνο σε ένα κοριτσάκι:

– Η αμηχανία της Άννας Βίσση

Η Άννα Βίσση χθες είχε διττό ρόλο. Αφενός, αυτόν της γελωτοποιού της Δέσποινας Βανδή. Δεν είναι και λίγο η μεγαλύτερη αντίπαλός σου να κηδεύει την καριέρα της σε ζωντανή σύνδεση. Αφετέρου, εκείνον της προστατευτικής νταντάς του Νίκου Καρβέλα. Δεν μπορούσε να του πει πόσο ντροπιαστική και παλιακή ήταν η παρουσία του. Δεν μπορούσε να του πει πόσο άβολα ένιωθε το σύμπαν με τις εξυπνακίστικες κλαπαρχιδιές του. Έτσι, επέλεξε να είναι η μόνη που γελάει με τα αστεία του, μπας και αποφορτιστεί το κλίμα.

Να, κάπως έτσι

– Ο Πέτρος Κωστόπουλας ως μνημείο παρακμής

Ο Πέτρος κάποτε είχε μπίζνες και λεφτά. Τον Πέτρο κάποτε τον θεωρούσαν πολύ σημαντικό οι υπάλληλοί του, όσοι ήλπιζαν να γίνουν υπάλληλοί του, όσοι ήλπιζαν να μπουν στα περιοδικά του και όσοι διάβαζαν τα περιοδικά του. Πλέον δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Ωστόσο, ο Πέτρος δεν το έχει καταλάβει. Γι’ αυτό και θεωρεί κουλ αυτή την είσοδο:

Α, και το να δίνει συμβουλές σε φάση ‘Είμαι ο μπαμπάς σας’

– Η καημενούλα, Ναταλία Γερμανού

Άπαντες έχουμε υπάρξει, κάποια στιγμή, Ναταλία Γερμανού. Όλοι έχουμε πάει σε πάρτι που δεν θέλαμε, επειδή έπρεπε. Έχουμε πάει σε reunion παλιών φίλων που έχουμε ξεπεράσει, επειδή οφείλαμε. Κάναμε πράγματα που μας προκαλούν ντροπή, επειδή ήταν η δουλειά μας. Όλοι έχουμε βιώσει αυτή τη φάση:

– Η επιστροφή της Ξινιόλας των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών, ως low budget Μικρούτσικου

Όλοι έχουμε μια χρησιμότητα σ’ αυτή τη ζωή. Μερικοί τρέχουν πολύ γρήγορα. Κάποιοι μιλάνε πολλές ξένες γλώσσες. Άλλοι είναι άριστοι στις χειρωνακτικές εργασίες. Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι επαγγελματίας ξινή, με πολύ ταλέντο στο να περνιέται για έξυπνη. Ειδικά μεταξύ χαζών. Αυτός είναι και ο φετινός της ρόλος στο Star Academy.

και τέλος,

– Οι βγαλμένοι από τα Παρατράγουδα διαγωνιζόμενοι

που κάνουν τη γυναίκα Μαραντόνα και τον αισθησιακό Ντουρίμ να μοιάζουν με το απαύγασμα του ταλέντου.

Αν, μετά από αυτά, αναρωτιέστε ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα, θα σας το θέσω συνοπτικά.