,

Survivor: 10 ανησυχητικές ενδείξεις ότι φλερτάρει επικίνδυνα με την πιθανότητα να γίνει βλακεία

Είναι δυνατόν η τηλεοπτική εμμονή της χρονιάς να αρχίζει να παρακμάζει;

10 Ενδείξεις ότι το Survivor Greece έχει αρχίσει να γίνεται βλακεία

Το αγαπήσαμε και το αποθεώσαμε. Έβαλε στη ζωή μας τον Γιώργο Αγγελόπουλο for god’ s sake. Είναι δυνατόν να μην το ευγνωμονούμε για πάντα; Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό κάτι έχει αλλάξει. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το Survivor Greece δεν είναι αυτό που ήταν.

Μήπως οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται;

Μπορεί να ζούμε την αρχή του τέλους του Survivor χωρίς να το ‘χουμε πάρει είδηση;

Όλοι οι Survivor fans προσπαθήσαμε για μέρες να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο. Αλλά η κατάσταση δεν μπορεί πια να αγνοηθεί. Η αγαπημένη μας τρασιά φθίνει, χάνει το ενδιαφέρον της, κατρακυλάει στις αμείλικτες σκάλες του irrelevance.

Αυτές είναι οι βασικές ενδείξεις:

1. Το τράβηγμα του τροχαίου απ’ τα μαλλιά

Οκ, συνέβη. Πριν μια βδομάδα και βάλε. Υπάρχει λόγος να το αναμοχλεύουμε διαρκώς με στημένες ψευτοσυγκινήσεις και αέναες περιγραφές; Το Survivor βλέπουμε ή το Αλήθειες με τη Ζήνα – big budget edition; Έγινε μια μαλακία, ξεπεράστε την, προχωρήστε παρακάτω.

2. Η ανοργανωσιά που το τροχαίο ανέδειξε

Είναι δυνατόν μια τεράστια παραγωγή που ακολουθεί πιστά το παράδειγμα προγενέστερων τεράστιων παραγωγών, να μην έχει ένα back-up plan για απρόοπτα συμβάντα; Να μετατρέπει από αμηχανία ένα ριάλιτι επιβίωσης σε σαπουνόπερα, μέχρι να βρει τρόπο να μπαλώσει τις τρύπες που προκάλεσε μία μόνο επιπλοκή; Τα τελευταία επεισόδια είναι κενός τηλεοπτικός χρόνος, σα να σκοτώνουν την ώρα τους ερασιτεχνικά, για να περάσει μόνη της η αναμπουμπούλα.

3. Η ακυρωμένη ψηφοφορία

Σόρι, αλλά αυτό είναι σοβαρό. Πέρα απ’ την τρολ πτυχή του θέματος, εννοώ. Οργανώνεις ψηφοφορία για αποχώρηση. Ο κόσμος ψηφίζει. Ξοδεύει λεφτά. Εσύ παίρνεις τα λεφτά του. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να ακυρώσεις τη διαδικασία μονομερώς, με την αιτιολογία ότι ένας άλλος παίκτης αναγκάστηκε να αποχωρήσει; Επειδή δεν σου βγαίνουν τα δεδομένα όπως ήλπιζες και δεν θέλεις να κάτσεις να σκεφτείς άλλη λύση, εισπράττεις τα έσοδα της ψηφοφορίας και κάνεις την πάπια; Τέτοια μπινιά είχαμε να δούμε από το 2004 που ψηφίζαμε και ξαναψηφίζαμε εκπρόσωπο για τη Eurovision και τελικά μια μέρα στείλαμε τον Σάκη.

4. Τα λάητ αγωνίσματα

Παζλ; Μπαλάκια που πρέπει να μπουν σε τρυπούλες; Οι τρεις τρυπούλες γίνονται δύο για να μη δυσκολεύονται τα παιδιά στον στόχο; Σοβαρά τώρα; Γιατί δεν τους βάζουν να κάνουν διαγωνισμό ροχάλας ή παντομίμα, αν πρέπει ντε και καλά το επίπεδο δυσκολίας να κατέβει σε σκάλα προνηπίου;

5. Η απομυθοποίηση των συνθηκών διαβίωσης

Ναι οκ, η φάση είναι επικίνδυνη. Προφανώς και δεν θα αφήσουν τους παίκτες να πεθάνουν. Αλλά μήπως παράγινε το pampering; Η Ειρήνη Παπαδοπούλου εξαφανίζεται για ένα διήμερο γιατί ο γιατρός της συνέστησε να κοιμηθεί σε κρεβάτι. Ο Μάριος χτυπάει στο τροχαίο κι αντί να πάει σπίτι του με αποζημίωση, αναρρώνει και σκοπεύει να γυρίσει εν ευθέτω χρόνω. Οι μαχητές που δεν έπαθαν τίποτα απ’ το τροχαίο, πήγαν νοσοκομείο, πλύθηκαν, έφαγαν, κοιμήθηκαν σε κρεβατάκι, και ποιος ξέρει τι άλλο. Εχμ, δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, αλλά νομίζω ότι τα συνοικιακά μαθήματα μπαλέτου έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

6. Η υπερπροβολή των παικτών που αποχωρούν

Τόσα συμβόλαια, τόσες ρήτρες, τόσοι κανονισμοί. Ούτε ένας δεν σκέφτηκε να βάλει ένα πλαφόν στις συνεντεύξεις όσων αποχωρούν; Καίνε το προϊόν, παιδιά, το εξαντλούν, μας κάνουν σιγά σιγά να το βαριόμαστε.

7. Το γλείψιμο των Διασήμων στους Μαχητές

Η κατάσταση είναι αστεία, στα όρια του αυτοσαμποτάζ. Είπαμε, να μη σφάζονται μεταξύ τους. Να μην τη λένε ό ένας στον άλλον για την ηλικία τους και τον κώλον τον τόσον. Αλλά να αλληλογλείφονται και να ανταλλάζουν γλυκόλογα στήριξης και συμπαράστασης; Έλα παιδιά, πήρε ο ανταγωνισμός όσο λείπατε και λέει να τον καλέσετε όταν έχετε χρόνο.

8. Ο περιορισμός των πλάνων του Ντάνου

Στο επεισόδιο της Κυριακής, έπρεπε να περάσει μία ώρα και δέκα λεπτά για να δούμε Γιώργο Αγγελόπουλο. Είναι με τα καλά τους; Παίζουν με την υγεία μας;

9. Η Λάουρα κερδίζει αγωνίσματα

Αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι το παιχνίδι και κατ’ επέκταση Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ φτάνουν στο τέλος τους, δεν ξέρω τι είναι.

10. Η κατάρα της Σόφης Πασχάλη

Από τη στιγμή που έφυγε, οι παίκτες συμφιλιώθηκαν κι άρχισαν να φλερτάρουν με τον θάνατο. Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι πήρε τη συμπαντική ενέργεια μαζί της και άφησε πίσω τους πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ. Πού θα οδηγήσει αυτή η πλεκτάνη;


ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ SURVIVOR ΤΩΡΑ