,

Σουρεαλισμός: Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητάει από το ΕΣΡ να επέμβει για να προστατεύσει τα παιδιά από το Survivor

Ο θεματοφύλακας της ποιότητας σε μια έκρηξη αλτρουισμού

Ο Μένιος Φουρθιώτης ζητάει από το ΕΣΡ να επέμβει και να μας προστατεύσει από το Survivor

Καθόλου χαρούμενος δεν είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι μίζερες θείτσες του πάνελ του με την επιτυχία του Survivor. Δηλαδή ΚΑΙ θα πατώνει το Star Academy ΚΑΙ θα ανοίγουν σαμπάνιες οι αντίπαλοι;

Ε όχι

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ελληνική τηλεόραση είναι πιο νεκρή κι από την καριέρα του Σαρμπέλ. Πιο ανενεργή κι από τον εγκέφαλο του Αλέξη Τσίπρα. Πιο ανύπαρκτη κι από τις σχέσεις των Hi-5. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι, άλλωστε, όταν η αμερικάνικη και η βρετανική έχουν αποκτήσει κινηματογραφικό χαρακτήρα και διεθνές έρεισμα; Λίγο ίντερνετ απαιτείται μόνο, για να μπορέσει κι ο τελευταίος κάτοικος του ορεινότερου χωριού να παρακολουθήσει παραγωγάρες εκατομμυρίων τη μία μετά την άλλη.

Ωστόσο, το Survivor κατάφερε φέτος να δώσει μια πολυτελέστατη trash πνοή στη ντόπια τηλεοπτική βιομηχανία. Τράβηξε την προσοχή μας και έφερε κι αρκετά λεφτάτσα στον ΣΚΑΪ.

Αυτό δεν άρεσε στον Μένιο Φουρθιώτη όμως.

Για φαντάσου να ‘σαι ο Μένιος Φουρθιώτης, να παρουσιάζεις το Αποκαλυπτικά στο Έψιλον, και τελικά οι τηλεθεατές να προτιμούν κάποια άλλη τρασιά σε κανονικό κανάλι. Σα να ‘σαι ο Μάκης Δημάκης και ο κόσμος να πηγαίνει να χορέψει τσιφτετέλι στου Μάριου Φραγκούλη.

Σκάνδαλο

Μην μπορώντας να ανεχτεί τα νούμερα του Survivor, ο Μένιος ζητάει σε άπταιστα αιλλυνεικά παρέμβαση από ΕΣΡ και πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ψύχραιμα πράγματα. Ο λόγος είναι πως το Survivor διαφθείρει τα παιδιά μας, μεταλλάσσει την προσωπικότητά τους και κάνει κακό στην ψυχή τους. Oh the irony.

Στο υψηλής ηθικής κι αισθητικής ποιότητας, πλαίσιο, που έθεσε ο Μένιος, ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορούν να αντικαταστήσουν το νοσηρό Survivor όταν με το καλό εισακουστεί το αίτημά του:

1.Διαδραστικά μαθήματα ηθοποιίας από έμπειρους θεατρανθρώπους

2. Μαθήματα καλλιτεχνικού μάνατζμεντ

3. Μαθήματα προσεταιρισμού καλής κοινωνίας

4. Μαθήματα τηλεοπτικού μπρίου

5. Μαθήματα διαμεσολάβησης μεταξύ Τζούλιας Αλεξανδράτου και Σάσας Μπάστα

Εμπρός λοιπόν, για μια καλύτερη τηλεόραση!