,

Γιώργος Σαμπάνης: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά στη χθεσινή του εμφάνιση στο Rising Star

Γιώργος Σαμπάνης= Μιχάλης Χατζηγιάννης + Βασίλης Παπακωνσταντίνου + Σταν x 10 εισπνοές ηλίου;

Γιώργος Σαμπάνης: Κάτι ήταν εντελώς off στη χθεσινή του εμφάνιση στο Rising Star του αντ1

Συνήθως, όταν βλέπουμε τραγουδιστές στην τηλεόραση ετοιμαζόμαστε να τους κράξουμε για το playback που κατά πάσα πιθανότητα θα μετέλθουν. Ο Γιώργος Σαμπάνης, όμως, τραγουδάει πάντα live. Έτσι έκανε και χθες στο φινάλε του Rising Star (= μουσικό show του αντ1 που δεν βλέπει ψυχή).

Ωστόσο, εν προκειμένω δεν το λες και σωστή επιλογή αυτό που έκανε

Δεν ξέρω, ίσως επειδή ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τα φωνήεντα και τα λέει όλα Α. Ίσως επειδή η άρθρωσή του κάνει τους μισούς στίχους ακατανόητους (σοβαρά, δεν πιάνω τις περισσότερες λέξεις). Μπορεί πάλι να φταίει που όλη η ερμηνεία είναι ένας ανυπόφορος λαρυγγισμός. Σα να μην τραγουδάει κανονικά, αλλά να προβάρει το περφόρμανς με τεχνική Τζούλι Μασίνο (χέρι στο πλάι, βαθύ μπλε κλπ).

Φταίει λιγάκι και που μιμείται άλλους τραγουδιστές (υποθέτω τα είδωλά του). Δηλαδή μέσα σ’ αυτό το ανυπόφορο εικοσιπεντάλεπτο που τραγουδάει, ακούω παλιό Χατζηγιάννη, ακούω και λίγο Παπακωνσταντίνου (έτσι που μερικές φράσεις τις “μιλάει” λυρικοθεατρικά), ακούω και παλιά κακή πίστα από τα 90s. Όλο αυτό, στο όχι και τόσο (φωνητικά) χαρισματικό του.

Γενικά πολύ πολύ άβολο

Σχεδόν ένιωσα σα να βλέπω κρυφά κάποιο πολύ φιλόδοξο άτομο να τραγουδάει και να τα δίνει όλα στο μπάνιο του. Ξέρετε, εκεί που δεν μετράει να παίρνουμε σωστές ανάσες και να ρέει αρμονικά το τραγούδι γιατί, ερμ, το κοινό μας είμαστε εμείς και οι οδοντόβουρτσες.

Σε κάποια φάση δε, νομίζω έκανε μέχρι και τη Δέσποινα να νιώσει αμήχανα

Κι αυτό είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα, αν σκεφτείς ότι η Δέσποινα έχει βγει αλώβητη κι από χειρότερες ερμηνείες, όπως π.χ τις δικές της

Για την ιστορία, πάντως

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Σαμπάνης έχει ένα κάποιο ιστορικό στις σουρεαλιστικές cringeworthy μετενσαρκώσεις. Πώς να ξεχάσουμε, άλλωστε, εκείνη τη φορά που τραγούδησε Αλκίνοο Ιωαννίδη στα μπουζούκια χοροπηδώντας μανιακά, σα να εγκυμονεί τον καρπό των Prodigy.

Δεν βαριέσαι όμως; Σημασία έχει ότι πέρασε ο ίδιος πολύ καλά.