,

Survivor: Είναι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη η ύπουλη και κακομαθημένη συμμαθήτρια που είχαμε κάποτε όλοι;

Άπλετο φως στον σκοτεινό φάκελο της διώκτριας του Ντάνου

Survivor: Είναι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη το Mean Girl του νησιού;

Παρ’ ότι η κλίκα του Survivor έχει πια αποδεκατιστεί, ο εγκέφαλός της παραμένει ανέπαφος. Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εξακολουθεί να διαγωνίζεται για το έπαθλο, θυμίζοντας τους villains που δεν πεθαίνουν με τίποτα, όσο κακό κι αν έχουν προξενήσει στην ανθρωπότητα.

Το χειρότερο δε, είναι ότι κανείς μέσα στο παιχνίδι δεν δείχνει να ‘χει καταλάβει ότι έχει να κάνει με την μελαχρινή εκδοχή της Regina George.

Σοβαρά, μιλάμε για ένα άτομο τόσο πανούργο, που καλύπτει τα ίχνη του καλύτερα κι απ’ ό,τι καλύπτουν οι γάτες τα κακά τους.

Ως εδώ, όμως

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη είναι η πιο αντιπροσωπευτική ενσάρκωση του αρχέτυπου της κακιάς συμμαθήτριας, και μπορώ να το αποδείξω:

1. Από την αρχή έφτιαξε παρεάκι έμπιστων ακολούθων

Από το οποίο φυσικά απέκλεισε όποιον δε γούσταρε, έχοντας παράλληλα την απαίτηση από τα μη μέλη να ζητούν την έγκριση της παρέας για κάθε τους κίνηση. Ήθελαν να κατουρήσουν κάτω από έναν φοίνικα; Να ψήσουν πιτάκια; Να κολυμπήσουν; Έπρεπε πρώτα να πάρουν άδεια απ’ το ιερατείο.

2. Στοχοποίησε τον Ντάνο ξανά και ξανά

Όχι απλά τον ψηφίζει επανειλημμένα, αλλά κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να του κάνει τη ζωή κόλαση. Τη μία την πειράζει που περπατάει μπροστά της. Την άλλη που έχει αρχηγικές τάσεις. Στο τέλος, πάντα, τον καταδικάζει εξ ονόματος της ομάδας. Χμ, πολύ αρχηγικό μου ακούγεται αυτό.

3. Στοχοποίησε την Ειρήνη Παπαδοπούλου

Guess what, ούτε η Ειρήνη υπάκουγε στις διαταγές της. Κι ακόμη χειρότερα, δεν ήθελε καν να ενταχθεί στην ομάδα της. Μοιραία, η Ευρυδίκη την έφερε στο αμήν μέχρι που αποχώρησε οικειοθελώς. Δώστε βάση στον πρώτο πληθυντικό του τζιφακιού, καθώς και στο ΟΛΟΙ.

4. Βάζει τα τσιράκια της να πλακώνονται με όσους θέλει να εξοντώσει

Κι ενώ ο καυγάς μαίνεται, αυτή κάθεται ήσυχη ήσυχη και γελάει (με την πλάτη γυρισμένη στο θύμα, φυσικά).

5. Είναι διπρόσωπη

Δεν αντιπαθεί ευθέως. Ούτε κοντράρει τίμια και με συνέπεια. Δεν έχει, με λίγα λόγια, το τσίνειο σθένος (γνωστό και ως σθένος Άσπας Τσίνα). Αντιθέτως, παριστάνει ότι συμφιλιώνεται με όσους πολεμάει, για να φανεί γλυκούλα στο κοινό, και να ξαναπολεμήσει τα ίδια άτομα λίγο αργότερα.

6. Νταντεύει χρησιμοθηρικά τη Λάουρα Νάργες

Μόνο και μόνο επειδή ξέρει ότι δεν της κόβει και πολύ, πράγμα που την κάνει βολική σύμμαχο. Μέχρι να μην της είναι πια χρήσιμη

7. Θεωρεί τον εαυτό της εξαιρετικά χαριτωμένο

Εξ ου και κάνει χαζοχαρούμενες βλακείες, παιδαριωδίες και λοιπούς (διπλωματικούς) χανταμπακισμούς. Γενικά, νομίζει ότι παριστάνοντας την παιδούλα αντισταθμίζει τις κατινιές της. Πού να ‘ξερε ότι το κοινό μπορεί στα πολιτικά να μην έχει και το καλύτερο ένστικτο, αλλά στα ριάλιτι δεν γελιέται με τίποτα.

8. Η ομάδα δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτήν στην πραγματικότητα

Τα περί ομαδικότητας και εμπιστοσύνης ήταν όλα παραμύθια. Γι’ αυτό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να θάψει τους συμπαίκτες της σε παίκτη της αντίπαλης ομάδας, με το που πάτησε στο πάρτι της ένωσης.

Με την ελπίδα η συμπαντική ενέργεια της Σόφης να την σπρώξει εκεί όπου έσπρωξε και την Σόφη, τον Χανταμπάκη και τον Χούτο.

ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ