,

Ο Jim Carrey σκάει στο κόκκινο χαλί της NYFW και κουφαίνει τη ρεπόρτερ μ’ ένα μηδενιστικό κήρυγμα περί υπαρξιακής ματαιότητας

Ή που τα ‘χει χαμένα ή που τα ‘χει βρει καλύτερα απ’ όλους μας

Ο Jim Carrey σε ένα υπέροχο μηδενιστικό ντελίριο στη NYFW

O Jim Carrey στο The Mask ήταν η πρώτη επαφή μου με την έννοια του trolling. Και νομίζω πολλών εξ ημών, ακόμη κι αν δεν το ‘χουμε καλοσυνειδητοποιήσει. Ο άνθρωπος είναι το αρχέτυπο του τρολ. Δεν είναι οι ρόλοι του, είναι οι ερμηνείες του. Δηλαδή ο χαρακτήρας του. Αυτός ο ίδιος. Όλη του η δουλειά είναι μια ατέρμονη ειρωνεία προς τη σοβαροφάνεια και την κανονικότητα. Κάτι σαν φάρσα διαρκείας.

Δεν ξέρω αν το σουρεαλιστικό skit του στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης ήταν τρολιά ή ένα κυριολεκτικό ξέσπασμα.

Ενδέχεται να μην ξέρει ούτε ο ίδιος, βέβαια, γιατί αυτά τα δύο είναι μάλλον στενά συνδεδεμένα στη μυαλουδάρα του. Ξέρω πως ήταν σίγουρα ενδιαφέρον:

Η χαζή ρεπόρτερ (σόρι αλλά πρέπει να ‘σαι εντελώς χαζή για να ρωτάς έναν άνθρωπο του οποίου η σύντροφος αυτοκτόνησε πρόσφατα, αν ψάχνει date) περιμένει απ’ τον Jim κάποια δήλωση για τη μόδα και τα “icons”. Ο Jim, με μάτι που γυαλίζει επικίνδυνα, αρχίζει να της εξηγεί πόσο ανούσια βρίσκει τα πάντα, πόσο δεν τον ενδιαφέρει η εκδήλωση και τα παρελκόμενά της, κι ότι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουμε, δεν είμαστε αληθινοί, WE DON’T MATTER.

Ναι, οκ, οι περισσότεροι μάλλον θα νιώσουν οίκτο και κάμποση ντροπή βλέποντας το παραπάνω. Τι για ναρκωτικά θα πουν, τι για ψυχολογικές διαταραχές, τι για publicity stunt. Μπορεί να ‘χουν και δίκιο (έστω εν μέρει).

Αλλά, σοβαρά τώρα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως το βίντεο δεν ενέχει μπόλικα ψήγματα φιλοσοφημένης αλήθειας – στην πεσιμιστική της εκδοχή τουλάχιστον; Και ποιος ψεύτης τολμάει να μας διαβεβαιώσει ότι δεν έχει νιώσει τα ίδια ακριβώς σε κάποια φάση της ζωής του (ή σε πολλές); Νομίζω ότι, τελικά, ο λόγος που το βίντεο είναι τόσο awkward είναι ότι αποδεικνύεται TOO REAL. Και κανείς δε μεταβολίζει την υπερβολική αλήθεια εύκολα.

Anyway, ό, τι κι αν τρέχει με τον Jim Carrey, χίλιες φορές προτιμώ τις καταστροφικές του προφητείες από το πιο έξυπνο quote κάποιας Kardashian.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%