,

Ρεπορτάζ του ANT1 μας ενημερώνει πως οι βιασμoί οφείλονται στη βιταμίνη D και τα ρούχα των θυμάτων

Τέλειες στιγμές παράνοιας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού που κατά τ’ άλλα censorάρει το Κων/νου κι Ελένης

Ο ant1 βρήκε πού οφείλονται οι καλοκαιρινοί βιασμοί, yay!

Στην υπέροχη εποχή μετα-αλήθειας όπου ζούμε, τα πάντα είναι πλέον σχετικά, συμπεριλαμβανομένων και των επιστημών. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε ο ANT1, γι’ αυτό και σε ρεπορτάζ του για το ευαίσθητο θέμα των βιασμών έδωσε βήμα σε μια κακόμοιρη κυριούλα που εμφανίστηκε ως σύμβουλος ψυχικής υγείας για να μας πληροφορήσει (με νάζι) ότι οι βιασμοί το καλοκαίρι οφείλονται στη βιταμίνη D, την ερωτική διάθεση και τα ρούχα των θυμάτων!

Χμ, υποθέτω αυτά παθαίνει μια χώρα που ανάγει την ανάγνωση Χόρχε Μπουκάι σε επιστημονική κατάρτιση και το κανάλι του Game of Love σε ενημερωτικό φορέα. Επόμενο βήμα, να συστήνονται ως πολιτικοί μηχανικοί όσοι χτίζουν γαμάτα σπιτάκια με lego και ως χειρουργοί, οι φανατικοί του Grey’s Anatomy.

-Π.Π. victim blaiming -Το απόσπασμα από το δελτίο του ΑΝΤ1 5/7/18 με την δήλωση της κας Καζάκου.

Το απόσπασμα από το δελτίο του ΑΝΤ1 5/7/18 με την δήλωση της κας Καζάκου. Π.Π. victim blaiming, βι@σμός

Gepostet von Φεμινιστική Παρέμβαση am Freitag, 6. Juli 2018

Αμορφωσιά, βαθύτατη άγνοια, αντιεπιστημονικότητα, victim blaming, ξέπλυμα του εγκλήματος, φρικτή έλλειψη mediακής αξιοπιστίας, δεοντολογίας και επαγγελματικής υπευθυνότητας, ουφ, η προσπάθεια απαρίθμησης των παθογενειών που ζέχνουν στο παραπάνω βίντεο θα μπορούσε να συνεχιστεί για αιώνες, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Πτωχή μου Αδαμαντία Καζάκου και παρηκμασμένε μου, παλιακέ ANT1,

Οι βιαστές δεν βιάζουν από “ερωτική διάθεση”. Ο βιασμός δεν εμπεριέχει τίποτα το ερωτικό. Είναι σεξουαλική μέθοδος επιβολής εξουσίας και βίαιη κατάλυση της ελεύθερης βούλησης που εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός άκρως διαταραγμένου ψυχισμού εις βάρος θυμάτων, τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν για την επίθεση που δέχονται.

Η συμπεριφορά και το ντύσιμο του θύματος δεν αποτελούν αιτίες βιασμού. Ο βιασμός δεν είναι λογική διαδικασία που ίσως και να περιλαμβάνει ψήγματα δικαίου “αν και εφόσον και υπό προϋποθέσεις”. Οι παράγοντες που κεντρίζουν την προσοχή και ερεθίζουν τη φαντασία ενός εγκληματικού μυαλού που νοσεί μας είναι αδιάφοροι. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι ο περιορισμός της αυτοδιάθεσης του θύματος και η εκλογίκευση του εγκλήματος, αλλά η καταστολή του θύτη. Η ψυχιατρική ας αναλάβει κατόπιν τη μελέτη των φετίχ του.

Η αναφορά στη βιταμίνη D δεν είναι παρά μια ψευδοεπιστημονική απόπειρα κανονικοποίησης του βιασμού. “Δεν φταίει ο θύτης, φταίει η βιταμινούλα του”, δηλαδή, κατά το σκεπτικό “δεν φταίει ο βιαστής, φταίει η κοντή φούστα”. Ξαναλέμε, ο βιασμός δεν είναι ερωτικό συμβάν για να κάτσουμε να αναλύσουμε τη λίμπιντο του βιαστή (λες και νοιάζει κανέναν!). Είναι διαστροφική εκτόνωση κι αυτοεπιβεβαίωση διά της κατάργησης της ελευθερίας του άλλου. Το σεξ είναι το όχημα προς αυτό. Είτε έξω έχει ήλιο είτε χιόνι είτε μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.

Η κάθε Αδαμαντία Καζάκου μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, σύμφωνα με τα εργαλεία που της προσφέρει η μηδαμινή της καλλιέργεια. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία οπαδός του επιστημονικοφανούς παραλογισμού είναι εκεί έξω. Εδώ υπάρχει κόσμος που πιστεύει στην επίπεδη Γη και τους αεροψεκασμούς. Δεν θα έπεφτε η Αδαμαντία θύμα της απαιδευσίας της και της πατριαρχίας;

Ένας γιγαντιαίος όμιλος, όμως, με τη δύναμη και τους πόρους του ANT1 δεν νοείται να υποπίπτει σε τέτοια σφάλματα το 2018. Δεν μπορεί να μεταδίδει ηλιθιότητες που αντίκεινται στη σύγχρονη επιστήμη και στα ανθρώπινα δικαιώματα, με τόση αμεριμνησία. Δηλαδή, προφανώς και μπορεί, αλλά τα fake news και η παρελκόμενη ανηθικότητα δεν θα είναι για πάντα επιλογή. Κάποια στιγμή θα γίνουν επίπτωση και θα είναι κρίμα. Α, και όποιος αναρωτιέται για ποιον λόγο τόσα εκατομμύρια πέφτουν στο κενό, ας αφήσει για λίγο τις τηλεθεάσεις και ας ρίξει μια ματιά και σε κάτι τέτοια “μικρά”. Μοιάζουν ασήμαντα, αλλά αυτά είναι που οδηγούν τα media σε νέες εποχές ή, αναπόδραστα, τα καταδικάζουν στη λήθη.

Αυτά για σήμερα.

Για όσους έχουν ακόμα απορίες, τα ‘χει πει όλα η Britney

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%